Wat is Thaise massage ?

Traditionele Thaise massage of nuat phaen boran (Thai: นวดแผนโบราณ, “antieke massage stijl”), is een van ’s werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.


Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens schertsend “yoga for lazy people”. Men wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse. Olie komt er niet aan te pas. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. Het doel van de massage is het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen weg te werken.
Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen.


Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van Thaise massage

Door het herstellen van de stroom van energie door het hele lichaam, zal een Thaise massage flexibiliteit, bereik van de beweging, atletische prestaties, mentale helderheid en energie te verhogen. De meeste klanten voelen zich meteen meer fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel evenwichtig. Een Thaise massage activeert de ontspanningsreactie binnen het zenuwstelsel en het is niet ongewoon voor een klant om in slaap te vale